THEATER

Mussen en Zwanen II

Virtuoze relatiekomedie van Haye van der Heyden: vier acteurs in cabareteske scènes over liefde en lusteloosheid. 7 april Wassenaar De Warenar, 8 april Drachten De Lawei.

Anna Karenina

Toneelbewerking van Kristien Hemmerechts en Carel Alphenaar van Leo Tolstojs beroemde roman. Zeker gezien de lijvigheid ervan, is de enscenering van Guy Cassiers wonderlijk compleet en genuanceerd. Het origineel evenaren in grootsheid doet de voorstelling niet, maar dat is misschien wel te veel gevraagd. 3 april Breda Chassé Theater, 7, 8 april Utrecht Stadsschouwburg.

Nieuwe Show

Hans Liberg verbindt muziek uit alle tijden en windstreken aan een spervuur van grappen, en speelt ook op verzoek. 2, 3 april Breda Chassé Theater, 6 april Tilburg Schouwburg, 7 april Rotterdam De Doelen, 8 april Dordrecht Kunstmin.

Scheve Bomen

Vincent Bijlo schept scherpzinnig vermaak over het huiselijk bestaan van een blinde cabaretier. 2 april Papendrecht De Willem, 6 april Lelystad Agora, 7 april Hoogeveen De Tamboer, 8 april Zutphen Hanzehof.

Theatertournee 1999

Liesbeth List zingt, met vijf popbegeleiders, nieuw repertoire en oude nummers (Brel, Shaffy) die weer als nieuw klinken. 5 april Eindhoven Stadsschouwburg, 6 april Sittard Stadsschouwburg.

In Pursuit Of Pleasure

Vijfstemmige sierzang door Montezuma's Revenge, in een theatersetting die verwijst naar het grootsteedse poprepertoire. 2 april Purmerend De Purmaryn, 8 april Baarn De Speeldoos.

Hype

Voortdurend verrassend parodieëncabaret door de Vliegende Panters,die elk genre lijken te beheersen en al die genres kunnen laten ontsporen. 2 april Almere Metropole, 3 april Emmeloord Het Voorhuys, 6 april IJmuiden Schouwburg, 7, 8 april Utrecht Stadsschouwburg.

Hamlet

In de regie van Johan Doesburg bij Het Nationale Toneel. Intelligente, strak geregisseerde voorstelling over het conflict tussen denkkracht en vertwijfelde angst voor waanbeelden. Sterke rollen van Gijs Scholten van Aschat als Hamlet, Will van Kralingen als Gertrude, Rik van Uffelen als Claudius en vele anderen. 3 april Amersfoort, De Flint; 6 april Alkaar, Theater De Veste; 7 april Amstelveen.

Dunk

Droogkomische grappen en onverwachte wendingen door de kluchtige cabaretier Reinder van der Naalt. 2 april Doetinchem Amphion, 7 april Papendrecht De Willem, 8 april Eindhoven Stadsschouwburg.

En verder

Kerstmis In April Maarten van Roozendaal zingt de blues zoals die zelden wordt gezongen: bizar, weemoedig en voortdurend onvoorspelbaar. 3 april Voorburg Camuz; Heerlijk Duurt Het Langst Gewetensvolle reconstructie van de debuut-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in charmante jaren-zestig-retro-stijl. Met Jasperina de Jong en Jenny Arean afwisselend in de hoofdrol. 2, 3 april Stadskanaal Geert Teis, 6, 7 april Doetinchem Amphion, 8 april Roosendaal De Kring; Kalm aan en rap een beetje Herman Finkers met een nieuwe stortvloed aan droogkomische grappen over alles en niets. 8 april Emmen De Muzeval; De waker, de slaper & de dromer Youp van 't Hek, grof en poëtisch tegelijk, over de verburgerlijking van een groep studenten die had gezworen nooit in de rat race verzeild te zullen raken. 2 april Den Bosch Theater aan de Parade; 6-8 april Zaandam De Speeldoos.