Ruimtehaas

In de Space Expo in Noordwijk viert de Ruimtehaas pasen aan boord van het ruimteschip Mir. Via een trap en een koppelmodule klimmen bezoekers onder begeleiding van een gids (rondleiding om de 20 minuten) naar het realistisch nagebouwde model van het ruimteschip. Binnen is op een filmpje te zien hoe het is om aan boord van een Russisch ruimteschip te wonen en werken. Omdat deze namaak-Mir net als de echte Mir aan vervanging toe is, is het ruimteschip alleen met de paasdagen nog te bezoeken. Zijn opvolger the International Space Station is ook op ware grootte nagebouwd. Tijdens algemene rondleiding vanaf 11u30 wordt er verteld hoe het is om in de ruimte te wonen en werken.

*Rondleiding in de MIR (om de 20 minuten) en algemene rondleiding vanaf 11u30 op de ruimtevaarttentoonstelling in de Noordwijk Space Expo, Keplerlaan 3, Noordwijk. Open beide paasdagen van 10-17u. Toegang ƒ8,50 voor kinderen t/m 12 jaar, daarboven ƒ13,50. Inl 071-3646446.