MUZIEK

Passiemuziek

Het Philharmonisch Koor Toonkunst Rotterdam, het Rotterdams Jongenskoor en het Amsterdams Kamerorkest voeren de Matthäus Passion van J.S. Bach uit o.l.v. Daan Admiraal met Nico van der Meel als Evangelist. 1 en 2 april 19u30 De Doelen Rotterdam.

Het Passion Projekt '99 voert de Matthäus Passion van J.S. Bach uit olv Madeleine Ingen Housz. 1 april 19u Oude Kerk Zeist; 2 april 14u Nicolaï Kerk Utrecht.

Het Toonkunstkoor Amsterdam, dat in 1899 met begeleiding van het Concertgebouworkest olv Willem Mengelberg aan de wieg stond van de Matthäus-traditie in ons land, voert 2 april 19u30 een jubileum-Matthäus Passion uit olv Winfried Maczewski mmv het Roder Jongenskoor. Solisten zijn Howard Crook, Werner van Machelen, Claron McFaddon, Hebe Dijkstra, Alexei Grogorev en Harry van der Kamp.

PaasconcertenHet uit vijftien leden bestaande Russisch-orthodoxe monnikenkoor Vladimir maakt olv Vladimir Zavazalsky een tournee door ons land met traditionele paasmuziek en paasmuziek van componisten als Rachmaninov, Kastalsky (een leerling van Tsjaikovski), Tschesnokov en Kalinnikov. 1 april 20u15 De Purmarijn Purmerend; 3 april 19u Grote of St. Laurenskerk Rotterdam; 4 april 20u Westerkerk Amsterdam; 5 april 12u De Reehorst Ede.

De St. George's Singers uit Manchester geven olv Stephen Williams twee paasconcerten in Amsterdam met oa Ave Verum Corpus van Mozart en werk van Bruckner, Poulenc, Brahms, Mendelssohn, Karai, Viadan ea. 3 april 16u30 Oosterkerk Kleine Wittenburgerstraat 1 en 5 april 20u15 Keizersgrachtcentrum, Keizersgracht 566 in Amsterdam.

De VolharingHet orkest De Volharding speelt olv Jurjen Hempel muziek van Torke, Sjostakowitsj, Van Oosten, Vayo en Zuidam. 7 april 20u30 The Max Melkweg Amsterdam.

Nederlands KamerkoorHet Nederlands Kamerkoor geeft olv Uwe Gronostay een concert met psalmzettingen van Mendelssohn, Schönberg en Jan Rokus van Roosendael, de wereldpremière van diens Psalm 139. 8 april 20u15 Laurenskerk Rotterdam.

Vondelkerk FestivalVoor de tweede keer vindt in het Paasweekeinde in Amsterdam het Vondelkerk Festival plaats met zes concerten in de Vondelkerk in de Vondelstraat met muziek van Jacob van Eyck tot Iannis Xenakis, uitgevoerd door musici die wonen in deze buurt achter het Concertgebouw. 2, 3 en 4 april 17 en 20u30. Kaartverkoop via AUB Ticketshop. Het nabijgelegen Vertigo in het Filmmuseum in het Vondelpark richt een buffet aan. Inl 020-6160611.

Tristan Honsinger QuintetAlleen al de bezetting - strijkkwartet met contrabas + drummer Louis Moholo - doet vermoeden dat cellist Tristan Honsinger andere plannen heeft dan het interpreteren van de `klassieken'. 3 april SJU Podium Utrecht.

Lhasa`Viva la Evolucion` luidt de opmerkelijke slotzin op het inlegvel van La Llorona, de debuut cd van de zangeres met zowel Mexicaanse als Amerikaanse wortels. Ze refereert dan ook aan vele stijlen maar heeft niettemin een eigen geluid. 6 april RASA Utrecht; 7 april Paradiso Amsterdam.

Robbie Williams`Ik ben een vaudeville-artiest,' zegt Robbie Williams over zijn succesvolle wedergeboorte als solo-artiest. Met zijn hit Millennium treedt hij in het voetspoor van Nancy Sinatra, dankzij de prominente sample uit de James Bond-tune You only live twice. Vroeg komen, want het Tilburgse 013 is nu al berucht om de rijen voor de ingang, ook als het concert allang is begonnen. 2 april 013, Tilburg.