Duitsland vindt juiste ritme voor EK voetbal 2000

Duitsland heeft in het kwalificatietoernooi voor de EK voetbal in 2000 net op tijd het juiste ritme te pakken. De Europese kampioen versloeg Finland gisteravond in Neurenberg met 2-0. Daarmee kwam de ploeg van bondscoach Erich Ribbeck in groep 3 in punten op gelijke hoogte met koploper Turkije, dat niet in actie kwam.

In groep 1 won Zwitserland met 2-0 van Wales. Zwitserland klom dankzij de zege in Zürich naar de tweede plaats. Koploper Italië liet in Ancona tegen Wit-Rusland twee punten liggen: 1-1. In groep 2 kwamen Letland en Griekenland in Riga niet tot scoren: 0-0. Grote winnaar was Noorwegen. Zonder te spelen bleven de Scandinaviërs koploper. In groep 4 liet Oekraïne in Kiev dure punten liggen tegen IJsland: 1-1. Oekraïne, evenals IJsland ongeslagen, moet nu concurrent Frankrijk naast zich dulden. De wereldkampioen, die zaterdag tegen Oekraïne op 0-0 bleef steken, won met 2-0 van Armenië.

Na de monsterzege op Oostenrijk (9-0) haalde Spanje in groep 7 opnieuw fors uit. San Marino werd op eigen veld met 6-0 verslagen. Roemenië won met 1-0 van Azerbeidjan en behoudt in groep 7 de ongeslagen status. (ANP)