De blauwe stoel

ls er ruzie in huis is vlucht Janna Julia naar zolder. Daar tussen de koffers, kisten, oude kleren en boeken staat `een ouwe stoel, een blauwe stoel, een pluche stoel, een hele ouwe blauwe pluche ruziestoel'. De stoel is zo groot als een kamertje. Janna Julia beleeft er met Beer, Lappepop, Gele Eend en Poes allerlei avonturen totdat de ruzie over is. Het boek De blauwe stoel, de ruziestoel van Imme Dros en Harrie Geelen inspireerde zeven kunstenaars tot het maken van zes ruziestoelen en een rijdende ruziestoel. Zo kun je in de apenskeletstoel van Moritz Ebinger wegdromen met zeerovers. De bakstenen troon van Harma Heikens past goed in een spookverhaal. En de rijdende ruziestoel is een beeld op wielen, vol laatjes en spulletjes die erin verstopt zijn.

*Zes Ruziestoelen en een Rijdende Ruziestoel t/m 30 mei in de Pronkkamer, Mondriaanplein 16, Uden. Open wo t/m vr 14-17u30, za en zo 13-16u30. Met Pasen is de Pronkkamer gesloten. De toegang is gratis. Inl 0413-267947.