Dansen

Op een groot podium in de Amsterdamse RAI zullen woensdag 6 april zo'n 250 Amsterdamse kinderen van tien verschillende basisscholen de benen uit hun lijf dansen. De meeste kinderen hebben het nooit eerder gedaan en leren nu dansen en performen bij het dansproject LEF. Vanaf vorig jaar oktober kregen de leerlingen elke week dansles. Ook maakte de dansdocent samen met de leerlingen een choreografie op een filmthema. Deze LEF-voorstelling gaat over de geschiedenis van de film. En elke school gaat op zoek naar een stukje filmgeschiedenis: van slapstick tot science fiction en van horror tot avonturenfilm. Ook is er een spannende zoektocht naar de verdwenen film van de toekomst.

*250 Amsterdamse schoolkinderen dansen 6 april vanaf 19u30 in de RAI, Europaboulevard, Amsterdam. Kaarten à ƒ7,50 voor kinderen t/m 12 jaar, ƒ10 65+/stadspaskorting en ƒ12,50 volwassenen. Telefonisch reserveren via 020-5277812. Inl 020-5277830.