Beatrijs

In Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg wordt met pasen de Beatrijslegende opgevoerd. Het is het verhaal van een jonge non die het klooster verlaat voor een jeugdvriend. Als ze na jaren terugkeert in het klooster ontdekt ze dat Maria haar werk heeft overgenomen en niemand haar afwezigheid heeft opgemerkt. De geschiedenis van Beatrijs wordt verteld in een gedicht in een Middelnederlands handschrift van 1374. Dit gedicht is vertaald door Willem Wilmink. Beatrijs wordt in Huis Bergh op zo en ma om 12u, 13u, 14u en 15u door acteurs en actrices in verkorte dichtvorm voorgedragen. In het kasteel is beide paasdagen een middeleeuwse handschriftenverzamelinge en een kunstcollectie te bezichtigen.

*Kasteel Huis Bergh, Hof van Bergh 8, 's-Heerenberg. Open 4 en 5 april 11-16u. Entree ƒ10, kinderen 5-13 jr ƒ5, 65+ ƒ7. Inl 0314-661281.