Andere naam leger Indonesië

De Indonesische strijdkrachten zullen binnen twee jaar van naam veranderen als gevolg van de verzelfstandiging van de politie. De Indonesische chef-staf en minister van Defensie, generaal Wiranto, heeft dat voorgesteld aan president Habibie. De Strijdkrachten van de Republiek Indonesië (ABRI) krijgen hun oude naam terug: Nationaal Indonesisch Leger (TNI). De naamsverandering moet uitdrukking geven aan een grotere professionaliteit van het leger en aan de blijvende gehechtheid van het veiligheidsapparaat aan de natie. Het parlement besloot tot de verzelfstandiging van de politie nadat de politie regelmatig beschuldigd was van geweld tegen demonstranten. Ook de naamsverandering van de strijdkrachten kan in verband worden gebracht met de slechte naam die ABRI heeft gekregen door geweldsexcessen.