Stumuleringspakket Thailand

De Thaise regering heeft gisteren een economisch stimuleringspakket gepresenteerd van 130 miljard baht (circa 7 miljard gulden). Via het pakket, dat onder meer voorziet in verlaging van belastingen en elektriciteits- en energieprijzen, wil Thailand vooral de bestedingen van de consumenten proberen te vergroten. Op die manier hoopt de regering van premier Chuan Leekpai de economie uit de recessie te halen.

Door de belastingverlagingen en prijsdalingen zullen de overheidsinkomsten dit jaar slinken met minstens 53 miljard baht. Het Thaise stimuleringspakket wordt gefinancierd met leningen van de Werelebank en Japan. Naast het aanwakkeren van consumentenbestedingen, moet het zorgen voor een daling van de werkloosheid en stijging van het vertrouwen onder internationale investeerders in Thailand. (Max Christern in Singapore)