Selectie: Radio

De avonden. Het uitzicht van choreograaf Rudi van Dantzig en een verhaal van Arnon Grunberg. Voorts een gesprek met de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog over haar bundel Om te kan asemhaal en de filmrubriek. Adriaan Morriën over Casanova en opnamen van het duo Sodastream. Radio 5, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. Discussie over het belang en invloed van literaire tijdschriften op de literatuur. Verder de opmars van het Engels in landen van de Europese Unie en of er in Nederland nu meer of juist minder gelezen wordt dan vroeger. Radio 5, 14.02-16.00u.

Een leven lang: Hans Warren. Radioportret van de 77-jarige schrijver Hans Warren wiens 14de deel Geheime Dagboeken medio mei verschijnt. Hij praat openhartig over zijn leven en relatie met zijn 40 jaar jongere vriend Mario Molengraaf met wie hij het werk van Plato aan het vertalen is. Morgen, Radio 5, 16.00-17.00u.