Ook Ronald de Boer haakt af

Na Jaap Stam heeft ook Ronald de Boer zich gisteren bij bondscoach Frank Rijkaard geblesseerd afgemeld voor de oefenwedstrijd die het Nederlands elftal vanavond in Amsterdam tegen Argentinië speelt. De Boer had gisteravond tijdens de training te veel last van een kuitblessure.

Eerder op de dag was Bert Konterman van Feyenoord aangewezen als vervanger van Stam. De verdediger van Manchester United meldde zich in de ochtenduren al met een enkelblessure, opgelopen tijdens een duel met assistent-bondscoach Johan Neeskens. Ronald de Boer krijgt geen vervanger.

Konterman hoorde het nieuws gisteren op de ochtendtraining van de Rotterdamse lijstaanvoerder. ,,Trainer Beenhakker kwam naar me toe. Ik dacht eerst dat hij een geintje maakte. Maar het was nog geen 1 april. Daarna ben ik direct naar Amsterdam gegaan en heb ik me bij Frank Rijkaard gemeld'', aldus Konterman. De voetballer belandde dit seizoen tien jaar na zijn debuut bij FC Zwolle via Cambuur en Willem II bij Feyenoord.

Konterman maakte gisteravond de laatste training van het Nederlands elftal voor het oefenduel tegen Argentinië mee. ,,Het ging wel lekker'', vond hij. ,,Maar ik reken nergens op. Het zou heel mooi zijn wanneer ik een invalbeurtje zou krijgen. Eigenlijk ben ik nu al tevreden. Voor mij is dit een bekroning van een goed seizoen.''

Bondscoach Rijkaard weigerde na afloop van de laatste training de opstelling van het Nederlands elftal te geven. ,,En dat is niet om geheimzinnig te doen'', zei hij. ,,Ik ben er nog niet helemaal uit en ik heb bovendien nog niets tegen mijn spelers verteld. Ook moeten we nog bekijken hoe het met Kees van Wonderen gaat. Hij heeft last van een nagel maar kan waarschijnlijk wel spelen.''

Van Wonderen nam niet deel aan het laatste partijtje op de training. In het basisteam werd zijn plaats in het centrum van de verdediging ingenomen door Philip Cocu. Edwin van der Sar stond in het doel, Michael Reiziger speelde rechtsback en Marc van Hintum nam de plek van Cocu links in de verdediging over.

Edgar Davids en Clarence Seedorf stonden centraal op het middenveld en werden geflankeerd door Marc Overmars (links) en Boudewijn Zenden. Dennis Bergkamp en Patrick Kluivert vormden het aanvalskoppel.