Mijatovic weigert te spelen wegens Balkanoorlog

De Joegoslavische aanvaller Pedrag Mijatovic weigert 4 april in actie te komen voor zijn club Real Madrid in verband met de NAVO-aanvallen tegen Joegoslavië. ,,De meeste Joegoslavische spelers in de Spaanse competitie denken er zo over'', zei de spits gisteren in Montenegro. Op 4 april speelt Real de competitiewedstrijd tegen Alaves. Mijatovic is een van de Joegoslavische internationals die hun in NAVO-landen actieve landgenoten hebben opgeroepen niet te spelen zo lang de bombardementen voortduren.

Het bestuur van de World League volleybal heeft Joegoslavië geschrapt als deelnemer aan de komende mannencompetitie. De internationale volleybalfederatie heeft de laatste weken vergeefs geprobeerd in contact te komen met het hoofdkantoor van de Joegoslavische volleybalbond. De leiding van de World League besloot daarop het land uit het toernooi van 1999 te zetten.

De Fed-Cupwedstrijd tussen de vrouwen van Kroatië en de Verenigde Staten is als gevolg van de oorlog in Joegoslavië verplaatst van Zagreb naar de Verenigde Staten. (AFP/Reuters)