Koopjesjagers in de luren

Wie op zoek was naar koopjes op het internet kon tot voor kort gerust een kijkje nemen op http://www.junglee.com. Deze website leidde de klant naar een plek waar het gevraagde product het goedkoopst wordt aangeboden. Eigenaar Amazon.com, de populairste internetboeken- en muziekzaak, heeft er echter een einde aan gemaakt.

Wie nu de Junglee-koopjeswebsite opzoekt wordt doorverwezen naar Amazons shoptheweb.com, waar ,,alles kan worden gekocht wat je online zou willen kopen''. Alles? Nee, uitzonderingen zijn boeken en cd's, de belangrijkste producten die Amazon via het internet verkoopt.

Internetgebruikers vreesden al onthouding van informatie toen Amazon vorig jaar augustus Junglee voor 180 miljoen dollar (f 360 miljoen) overnam. Een woordvoerder van Amazon, Bill Curry, heeft de verandering bevestigd in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.