Komrij te gast bij Leidse faculteit

Dichter-essayist Gerrit Komrij is het komende studiejaar de nieuwe gastschrijver aan de Faculteit der Letteren van de Universiteit Leiden. Hij zal twee werkgroepen over poëzie geven aan studenten, en houdt in oktober de jaarlijkse Albert Verwey-lezingen, die openbaar zijn. Komrij (1944) is de vijftiende gastschrijver, en na Judith Herzberg de tweede dichter die deze positie zal bekleden. Afgelopen zaterdag won hij nog de Gouden Uil voor zijn poëzie-essaybundel In Liefde Bloeyende. Het gastschrijverschap in Leiden, een samenwerkingsverband van de Letterenfaculteit, de K.L. Poll Stichting en NRC Handelsblad, bestaat sinds 1985. Vorig jaar werden de colleges gegeven door F. Springer, eerder onder meer door Gerard Reve, Frans Kellendonk, Hella Haasse en Adriaan van Dis.