Horrornachten in Tuschinski

In tegenstelling tot voorgaande jaren, zijn de toegangskaarten voor het vijftiende Weekend of Terror, aanstaande vrijdag- en zaterdagnacht in het Amsterdamse Tuschinski-theater, nog niet uitverkocht. De reden is onwennigheid met een nieuwe manier van voorverkoop; voor het eerst worden de kaartjes niet door de bioscoop verkocht, maar net als bij popconcerten door postkantoren, VVV's en stationskantoren van GWK.

Dit jaar ligt de nadruk in het programma op echte horrorfilms, die volgens organisator Avinash Changa toevallig volop voorhanden waren. In de grote zaal kan het publiek genieten van titels als Wishmaster I en II, The Dentist II , Bride of Chucky en Virus. De kleine zaal Tuschinski 3 is voorbehouden aan meer sophisticated films in de sectoren fantasy en science fiction, bijvoorbeeld Pi en 1000 Wonders of the Universe. Op zaterdagnacht biedt zaal 3 vier films van de wonderlijke productiemaatschappij Troma uit New York, waaronder Tromeo & Juliet en Sgt. Kabukiman. Troma-oprichter en meester van de wansmaak Lloyd Kaufman zal persoonlijk aanwezig zijn. Ook dit jaar zal het publiek weer de enige prijs toekennen, de zogeheten Silver Scream Award. Een aantal van de vertoonde films, zoals Bride of Chucky en I Still Know What You Did Last Summer, wordt later in de gewone bioscopen verwacht.