Ex-agenten van Pinochet vervolgd

De Chileense justitie heeft gisteren een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen zes voormalige agenten van de geheime politie van oud-dictator Augusto Pinochet. Het zestal, onder wie ex-generaal Ramses Alvarez, ex-kolonel Maximiliano Ferrer en kapitein Raul Descalzi, wordt verdacht van de moord op vakbondsleider Tucapel Jimenez op 25 februari 1982. Het lichaam van Jimenez werd teruggevonden in de omgeving van Santiago, kort nadat de vakbondsleider had opgeroepen tot herstel van de democratie in Chili. Jimenez werd gewurgd. Het arrestatiebevel is opmerkelijk, omdat eind vorig jaar dezelfde zaak is geseponeerd. De heropening van de zaak volgt kort nadat de Law Lords in Londen hebben besloten dat oud-dictator Pinochet niet berecht kan worden voor misdaden die vóór 1988 onder zijn bewind zijn gepleegd. Die vrijstelling geldt niet voor officieren die onder Pinochet hebben gediend. (AFP)