Justitie verdenkt Virenque van dopinggebruik

Richard Virenque is vandaag in staat van beschuldiging gesteld wegens overtreding van de antidopingwet. De Franse wielrenner heeft gebruik van doping altijd categorisch ontkend. Dit in tegenstelling tot zeven van zijn negen ploeggenoten van de ploeg Festina, die vorig jaar zorgden voor het grootste dopingschandaal uit de geschiedenis van de Tour de France.

Virenque moet verschijnen voor rechter Patrick Keil in Lille. Keil leidt het onderzoek in de zaak Festina. Virenque heeft voor dit jaar een contract bij de Italiaanse ploeg Polti. Hij heeft inmiddels een aantal wedstrijden gereden, waaronder Parijs-Nice.

Gisteren werd Roger Legeay door Keil in staat van beschuldiging gesteld. De vice-voorzitter van de Franse wielerbond, die ook manager is van de Credit Agricole-formatie, moest zich gisteren verantwoorden voor de problemen in de Tour de France van vorig jaar. (AFP)