FILM

Hollow Reed (Angela Pope, 1996, Engeland/Duitsland). Niet-schematische psychologische bijna-thriller van de Britse Pope over het vermoeden van kindermishandeling door de stiefvader van een negenjarige jongen. Het kind zwijgt, de moeder is blind, de stiefvader dreigt, de homoseksuele vader tracht in te grijpen. Mooie hoofdrollen van Joely Richardson en jonge Sam Bould. Ned.3, 19.58-21.40u.

Dances with Wolves (2) (Kevin Costner, 1990, VS). Aflevering van een 4-delige tv-versie van een Indianenepos van en met Kevin Kostner. De zevenvoudige Oscarwinnaar smaakt als een ouderwetse western, al staat de held nu aan de goede kant: die van de Sioux-indianen. SBS6, 20.25-21.40u., met reclame.

Gremlins (Joe Dante, 1984, VS). Ideale griezelkomedie, geproduceerd door Steven Spielberg, maar gekenmerkt door weldadige ironie van regisseur Dante, is wel omschreven als E.T. with teeth. Tot destructieve monstertjes getransformeerde Mogwais terroriseren vredig stadje. Veronica, 20.30-22.25u.

Flashfire (Elliot Silverstein, 1994, VS). Uiterst conventionele formule-thriller over corruptie in de hoogste kringen van de politiemacht. Rechercheur Billy Zane en femme fatale Kristin Minter doen er wat aan. Ook met Louis Gossett jr. Veronica, 22.25-24.00 u.

Man spricht über Jacqueline (Werner Hochbaum, 1937, Duitsland). Melodrama waarin Duitse echtgenote van Franse diplomaat zich zorgen maakt over haar minder fatsoenlijke verleden. ARD, 0.45-2.05u., zwart-wit.

Waiting for the Light (Christopher Monger, 1989, VS). Tegen de achtergrond van de Cuba-crisis van 1962 gesitueerde, smakelijke komedie verbaast zich over de mechanismen van bijgeloof en religie. Excentrieke Shirley MacLaine zet vergeefs haar goochelkunst in om buurman van Teri Garr te verjagen. BBC1, 1.05-2.45u.

Huck and the King of Hearts (Michael Keusch, 1993, VS). Eigentijdse adaptatie van Mark Twains klassieker speelt onder meer in Los Angeles en Las Vegas. Morgen, BBC2, 11.30-13.00u.