Dow laat Damrak koud

Dat de Dow Jones-index gisteravond voor het eerst boven de 10.000 punten sloot inspireerde het Damrak en andere Europese beurzen vanochtend nauwelijks. Weliswaar opende de Amsterdamse effectenbeurs nog bijna een procent hoger, maar rond het middaguur was de winst geslonken tot 1,18 punten op een niveau van 535,74.

ING deed het goed met een stijging van 95 eurocent op 34,35 euro. De bank/verzekeraar komt morgen met jaarcijfers. Handelaren op de beursvloer rekenen niet op grote verrassingen. ,,Het zou zelfs kunnen meevallen'', zei een effectenmakelaar ter verklaring van de kooplust die zich rond het aandeel ING voordeed.

Eén van de tegenvallers was de ontwikkeling van het aandeel Koninklijke Olie. Voor opening van de beurs bestond bij veel handelaren de indruk dat de Olies zouden stijgen tot 51 of 51,50 euro. Aan het eind van de ochtend was Koninklijke Olie niet meer dan een schamel eurodubbeltje vooruit gegaan op 50,10 euro.

Het aandeel Content handhaafde zich op 33 euro, precies het bedrag dat de Belgische branchegenoot Creyf's voor de aandelen van de Nederlandse uitzendonderneming wil betalen.

Met een plus van 15 eurocent op 8,70 euro was het softwarehuis Baan procentueel de grootste stijger onder de AEX-fondsen.

Gunstig ontwikkelde zich ook de fabrikant van schoonmaakmiddelen Benckiser. Dit fonds steeg met 2,20 euro tot 52,35 euro.

TNT Post Groep is sinds de presentatie van jaarcijfers en winstverwachting vorige week nog wat van slag. Het aandeel leverde 5 eurocent in op 27,85 euro.