Conférencier Frans Vrolijk overleden

De conférencier Frans Vrolijk is zondagnacht op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Frans Vrolijk, die eigenlijk Jan Versteeg heette, begon zijn carrière in 1942 bij de radio, waar hij eerst een kleinkunstcursus had gevolgd, en werd daarna als dwangarbeider te werk gesteld in Duitsland.

In de jaren vijftig en zestig werd hij bekend als de man met de onuitputtelijke moppenvoorraad die duizenden amusementsavonden in het hele land presenteerde. Ook trad hij als conférencier op in het populaire AVRO-radioprogramma De Bonte Dinsdagavondtrein, werkte in revues met het komische duo The Mounties, speelde bij Nooy's Volkstheater en zong liedjes in de historische tv-programma's die Jaap van de Merwe maakte onder de titel Het oproer kraait.Begin jaren zestig was Frans Vrolijk de eerste leermeester van André van Duin, in wiens tv-shows hij tot in de jaren tachtig diverse rolletjes speelde.