Telecom Italia buigt voor aandeelhouders

De directie van Telecom Italia heeft zaterdag tot een nieuwe tactiek besloten om zich elektronicaconcern Olivetti van het lijf te houden. Olivetti poogt het grotere Telecom Italia via een vijandige overname in handen te krijgen en wil daarvoor 112 miljard gulden neertellen. Telecom Italia tracht zich te beschermen door snel het mobiele telefoonbedrijf TIM over te nemen. Daardoor zou de overnameprijs voor Telecom Italia veel hoger moeten worden. Investeerders en aandeelhouders hadden veel kritiek op het plan om TIM via een aandelenruil te betalen. De directie ziet daar nu vanaf en doet een bod van 24,7 miljard dollar (49,9 miljard gulden) in geld. Olivetti zegt in een commentaar dat deze beslissing geen ander doel dient dan de overname te blokkeren. (Reuters)