Selectie: Radio

Opium. Componist Harry Bannink vertelt over zijn cd waarop hij op tekst van Annie M.G. Schmidt zijn eigen melodieën zingt. Verder René van Royen en Sunnyva van der Vegt (auteurs van Asterix en de Waarheid) over de film Asterix & Obelix contre César en Marc van Warmerdam over zijn bioscoop in Amsterdam waar alleen Nederlandse films worden gedraaid. Radio 1, 20.02-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van Mieke Vestdijk een gesprek over elektronica in het (post)moderne componeren. Ook het slot van een serie over de economische krachten in het boekenbedrijf met fragmenten van Simon Vestdijk over zijn financiële situatie.Verder muziek van Smokey Robinson. Radio 5, 22.02-24.00u.

Kleur bekennen. Herh. van een gesprek met de 86-jarige dichter Adriaan Morriën die zich aanpast aan `nieuwigheden' maar onwrikbaar blijft in `universele waarden'. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.