Drie keer rood op De Vijverberg

De enige wedstrijd die afgelopen weekeinde in de eredivisie werd gespeeld had een spektaculair verloop. Bij De Graafschap-MVV (3-1) deelde scheidsrechter Van Dijk drie rode kaarten uit. Verdediger Michel Nok zou op de De Vijverberg in Doetinchem tegenstander Kenneth Perez in de 56ste minuut een elleboogstoot hebben gegeven en werd op advies van grensrechter Damen weggestuurd. De Braziliaan Emerson, die gefrusteerd was geraakt door een gemiste strafschop, volgde hem vijf minuten later naar de kleedkamer toen hij een trappende beweging naar Den Turk had gemaakt.

Als derde kon MVV'er Yvo Joordens vertrekken. Van Dijk gaf voor die actie een strafschop en die werd door invaller Edwin Godee van De Graafschap benut. MVV komt door deze nederlaag in de gevarenzône. (ANP)