Content in trek op beurs

Het bod op uitzendketen Content was vanochtend onder handelaren het gesprek op de Amsterdamse effectenbeurs. De Belgische branchegenoot Creyf's biedt 33 euro voor een aandeel Content. Dat is ruim 60 procent hoger dan de slotkoers van afgelopen vrijdag. Beleggers waardeerden het bod zeer, want Content blijft ten opzichte van de concurrentie al enkele jaren achter op de beurs.

Het bedrijf dat ooit groot werd gemaakt door Sylvia Toth, maakte vanochtend een flinke sprong. Na ruim anderhalf uur noteerde Content 32 euro, een winst van liefst 10,2 euro en ruim 46 procent. De omzetten waren erg hoog. Er werden in anderhalf uur ruim 400.000 stukken verhandeld. Op een normale dag worden er gemiddeld 46.900 aandelen verhandeld. Bij de hoofdfondsen steeg de AEX-index 4,59 punten naar 530,15.

Het bod op Content zorgde voor leven in de brouwerij op de anders zo stille lokale markt. De koers van Content is relatief laag, waardoor het uitzendbureau gemakkelijk over te nemen is.

De branchegenoten van Content, Unique en Brunel, werden meegezogen. Unique won bijna 10 procent, terwijl Brunel een 7 procent hogere notering liet zien. Het bod van Creyf's was niet het enige nieuws op een vriendelijk gestemde beurs. Het Britse krantenbericht dat Wolters Kluwer een bod heeft uitgebracht op Elsevier (waarde ongeveer 49,5 miljard) zette de toon in de uitgeverswereld. Elsevier wilde niet op het bericht ingaan, maar de beleggers waardeerden het onbevestigde verhaal des te meer. Elsevier dikte 6 eurodubbeltjes aan op 13,20. Met de groei van bijna 5 procent was Elsevier meteen de nummer een onder de AEX-fondsen. VNU trok mee op 34,45 euro, een plus van 0,95. Minder enthousiast reageerden de aandeelhouders van Wolters Kluwer. Hun fonds klom bescheiden met 1,50 euro op 168,50. Koninklijke Olie profiteerde van de verdere stijging van de olieprijzen. De `olies' wonnen 0,90 euro op 49,25. Philips behaalde een winst van 1,1 euro op 73,50.