Bossche Tulip voorziet dit jaar winst

Tulip Computers verwacht in 1999 een winst te maken van enkele miljoenen guldens. Vorig jaar heeft het Bossche computerconcern een nettoverlies geleden van 38,9 miljoen gulden, tegenover 166,9 miljoen het jaar daarvoor.

In de eerste zeven maanden van 1998 leed Tulip een verlies van 38 miljoen gulden. Tulip zat dus in de laatste vijf maanden van afgelopen jaar voor `slechts' 0,9 miljoen in de rode cijfers.

Tulip, dat vorig jaar uitstel van betaling vroeg werd eind juli van het afgelopen jaar overgenomen door de Begemann-Groep. De overname door Begemann heeft het balanstotaal van Tulip behoorlijk uitgekleed. De afslanking is ook in het personeelsbestand terug te vinden dat in een jaar tijd terugliep van 705 tot 208. ,,Maar ook dat trekt weer aan'', aldus bestuursvoorzitter H. van Helden vanmorgen tegenover het persbureau ANP. ,,Momenteel werken er 250 mensen.''

Tulip heeft op dit moment geen officiële notering op de Amsterdamse effectenbeurs, maar Begemann onderhandelt met AEX Exchanges over het herstel van deze notering.