Belgisch Creyf's wil Content kopen

Het Belgische uitzendconcern Creyf's wil de branchegenoot Content overnemen. Dit hebben de twee bedrijven vanmorgen bekendgemaakt. Creyf's doet een openbaar bod op alle aandelen van Content. Het Belgische bedrijf heeft met 438 miljoen euro een bijna twee keer zo grote omzet als Content. Creyf's biedt 33 euro per aandeel of betaalt 3 aandelen Creyf's voor 20 aandelen Content. Creyf's waardeert Content op 229,44 miljoen euro.

Slaagt het bod, dan ontstaat een onderneming met een gezamenlijke omzet van 663 miljoen euro. Het nieuwe bedrijf heeft 414 vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk. Volgens een gezamenlijk persbericht ontstaat door een fusie een combinatie met goede uitgangsposities in de genoemde landen. Content, opgericht door Sylvia Tóth, zweeft al een tijdje tussen kopen en gekocht worden. Bij de recente presentatie van de jaarcijfers zette directeur F. van Male het bedrijf uitdrukkelijk in de etalage. De beurskoers van Content schoot met 45,4 procent omhoog naar 31,70 euro.