Serena Williams zet in Florida zegereeks voort

Serena Williams heeft gisteravond de finale in Key Biscayne bereikt. De 17-jarige Amerikaanse tennisster versloeg Martina Hingis, de nummer één van de wereld, in twee sets, 6-4 en 7-6 (7-3).

In de finale stuit Serena Williams morgen op de winnares van het duel tussen haar een jaar oudere zusje en titelverdedigster Venus Williams en Steffi Graf.

Serena Williams is nu al zestien wedstrijden ongeslagen. Sinds 23 februari, de eerste ronde in Parijs, verloor ze niet meer. Ze won Parijs en vervolgens ook Indian Wells.

In de Franse hoofdstad versloeg ze Amelie Mauresmo in de eindstrijd, in Indian Wells Steffi Graf. Door die prestaties sprong ze op de wereldranglijst naar de zestiende plaats, de hoogste in haar korte carrière.

In Key Biscayne had Serena Williams nog een rekening te vereffenen met Marina Hingis. Vorig jaar verloor ze in Florida in de kwartfinales van Hingis.

Williams leidde in de derde set met 5-3, verwierf twee matchpunten maar verloor alsnog na een marathon van ruim twee uur met 7-4 in de beslissende tiebreak.

Gisteren maakte ze in de eerste set de achterstand van 4-0 ongedaan. Hingis liet in de vijfde game twee breekpunten liggen en leverde daarna acht games op rij in, 6-4 en 2-0. De Zwitserse herstelde zich en nam een voorsprong van 5-2.

Williams gaf zich nooit over. De Amerikaanse streed voor elke bal en vocht zich punt voor punt terug. Op 5-5 leverde ze nogmaals haar opslag in maar Hingis kon de set niet uitserveren.

In de tiebreak kon ze Williams tot 3-3 bijbenen. De laatste vier punten waren voor Serena Williams, de nieuwkomer van het jaar 1998.

Op de wereldranglijst bezet Serena Williams de zestiende plaats, maar bij winst in de finale is ze zeker van een plaats bij de eerste tien. Direct na haar partij tegen Hingis dacht Williams hardop over een finale tegen haar zus Venus. ,,Eigenlijk maakt het dan niet uit wie van ons tweeën er wint. We winnen dan allebei, omdat we sowieso de beker mee naar huis nemen.''

Ook Hingis speculeerde over een finale tussen de twee zusters. ,,Venus is de sterkste van de twee, maar Serena is sneller en beschikt zonder twijfel over een grotere variëteit in haar spel.'' Hingis was vorig jaar in Key Biscayne nog te sterk voor Serena Williams. De Zwitserse versloeg de Amerikaanse toen in de kwartfinale. Nu was Williams superieur. Bij vlagen speelde ze met de ervaren Hingis.

,,Ze heeft een fantastische partij gespeeld'', zei Hingis over de vrouw die haar zojuist verslagen had. ,,Ze heeft de laatste twee toernooien gewonnen en beleeft een mooie tijd. Dat kan ik nu niet van mezelf zeggen.''Ondanks haar verlies behoudt Hingis na Key Biscayne hoe dan ook de nummer-één-positie op de wereldranglijst.

Nummer twee op die lijst, de Amerikaanse Lindsay Davenport, trok zich eerder deze week na het bereiken van de kwartfinales terug. Een polsblessure belette haar in Florida verder te spelen.