Selectie: Radio

Griekse muziek. Gesprek met Takis Sideris over de muziek van de eilanden en de functie van de lyra of vedel. Radio 5, 15.02-15.30u.

Faros. Over lichtgevende insecten en het Nederlands in koloniaal Indonesië van 1600 tot 1950. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Onder anderen praat Robert Long over zijn cd Lang genoeg jong, vertelt NRC-filmcriticus Hans Beerekamp over de kneepjes van het recensievak en hebben de acteurs Guido Kleene en Hans Man in `t Veld het over hun nieuwe theaterstuk. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Special over Internetkunst. Ruim 3 miljoen Nederlanders begeven zich regelmatig in de virtuele ruimte van het Internet. In deze uitzending vier kunstenaars die zich laten inspireren door de mogelijkheden, de onmogelijkheden en de hooggespannen verwachtingen. Na half zes geven Ger de Zeeuw en Steef Gerritse een indruk van de muziek van Mauricio Kagel. Radio 5, 17.02-18.00u.

Avondconcert/finale Liszt-concourt. Rechtstreeks uit het Muziekcentrum Vredenburg de finale van het internationale Liszt-concourt met concert voor piano en orkest nr. 1 en 2 en de Totentanz. Met medewerking cvan het Radio Symfonie Orkest o.l.v. Kenneth Montgomery. Radio 4, 19.02-24.00u.

Volgspot-live. Optredens van zangeres Frederique Spigt, cabaretière Els de Schepper, het trio The bald and the beautiful en de uit Afrika afkomstige zanger Max Tanzany. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Niet eerder uitgegeven Star Trek-muziek, Duke Ellington gespeeld door klassiek pianist Jean-Yves Thibaudet, Andrea Bocelli zingt Ennio Morricone en songwriter Stephen Schwartz over zijn met een Oscar bekroonde Prince of Egypt-filmduet When You Believe. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.