SAP voorziet 25 procent omzetgroei

De Duitse software-ontwikkelaar SAP gaat ervan uit dat 1999 een omzetgroei zal laten zien van 20 à 25 procent. Dat is een stuk minder dan de 41 procent waarmee de omzet in 1998 toenam. Niettemin houdt de onderneming, een grote concurrent voor het Nederlandse Baan, vast aan haar verwachting dat de omzet in de komende drie jaar zal verdubbelen.

Vorig jaar bleef de winststijging van SAP duidelijk achter bij eerder uitgesproken verwachtingen. In januari werd het concern genoodzaakt een winstwaarschuwing te geven, met als gevolg dat de koers van het aandeel SAP hard naar beneden ging.

Uiteindelijk bleek de winst voor belastingen te zijn gestegen met 15 procent tot 1,92 miljard mark (98,1 miljoen euro). Het nettoresultaat ging 14 procent omhoog tot 1,05 miljard mark. In eerste instantie was SAP uitgegaan van een winstgroei van 30 à 35 procent.