Pas verschenen

Frans van Hasselt: Verslaafd aan Griekse muziek. Het Griekse eiland, 111 blz. ƒ27,50

Reeds dertig jaar volgt Frans van Hasselt de Griekse muziek op de voet. Hij zag de componisten, de zangers, de muzikanten en de stijlen komen en soms ook gaan. Mikis Theodorakis bleef echter, ongeachtzijn politieke opvattingen die met de dag van kleur konden verschieten.

Gerard Vries: Zeppelins. Over filosofie, technolgie en cultuur. 232 blz. ƒ34,90

De taal van de intelligentsia is achterlijk geworden. Terwijl onze fysieke bewegingen met straalmotoren worden voortgedreven, is ons vocabulaire zo traag als een luchtballon. Volgens de filosoof Gerard de Vries staat moet er een nieuwe taal worden ontworpen.

Immanuel Kant: Prolegomena. Ingeleid, vertaald en geannoteerd door Jabik Veenbaas en Willem Visser.

Boom, 191 blz. ƒ40,–

Kritik der reinen Vernunft (1780) was voor lezers een begrippendoolhof danwel een `zenuwsap-verterend werk'. Voor de tragen van geest schreef de filosoof uit Konigbergen daarom drie jaar later de Prolegomen, waarin hij de grondgedachten van zijn kritische filosofie beknopt uiteenzet.