Model

MODEL – De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder maakt binnenkort zijn debuut als model. Hij zal volgens de krant Welt am Sonntag schitteren op de pagina's van een catalogus voor voorjaars- en zomerkleding van het modehuis Brioni.

De bondskanselier, die bekend staat om zijn sobere smaak, wordt afgebeeld wanneer hem een kostuum aangemeten wordt van Brioni's topontwerper Petrucci. Schröder verscheen eerder al regelmatig op televisie in talkshows en spelletjesprogramma's om zijn populariteit te vergroten.

ROMANTISCH – Na haar laatste scheiding verklaarde de Amerikaanse Doris Day dat ze niets meer van mannen moest hebben. Toch hebben inwoners van het Amerikaanse stadje Carmel de nu 73-jarige actrice op de plaatselijke golfbaan innig verstrengeld gezien met de 79-jarige Amerikaan Sam Beard. ,,Het zag er allemaal heel romantisch uit'', verklaarde een getuige.

Doris Day heeft al vier huwelijken achter de rug. In 1980 scheidde ze van haar laatste echtgenoot, Barrie Comden, met wie ze vier jaar eerder was getrouwd.

De Spaanse prinses Christina is zwanger. De 33-jarige dochter van de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia, zal waarschijnlijk in oktober bevallen. Prinses Christina, die in Barcelona woont, trouwde in 1997 met de Spaanse handballer Inaki Urdangarin. De twee hadden elkaar voor het eerst ontmoet tijdens de Olympische Spelen in Barcelona in 1992.

WIEG – De Amerikaanse popzanger Michael Jackson had dinsdag een ontmoeting met de Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela. Hij kondigde aan dat de opbrengst van twee van zijn concerten in Duitsland en Zuid-Afrika ten goede zal komen aan onder meer het naar Mandela vernoemde liefdadigheidsfonds. ,,Mandela is een bron van inspiratie voor me'', zei Jackson. ,,Ik houd zeer van deze man en van Afrika. Het is goed om dit project aan te kondigen in de wieg van de mensheid, de geboorteplaats van ons allen.''

SWEATSHIRT – De Amerikaanse muzikant Mike Mills, lid van R.E.M., een der rijkste popgroepen ter wereld, is een van de acht winnaars van een prijsvraag van een Amerikaans dagblad over Amerikaans basketbal. Mills had zeven van de acht finalisten van de competitie tussen Amerikaanse universiteitsteams goed voorspeld. Mills stuurde zijn oplossing vanuit Praag of Stockholm, zei hij. ,,Ik kan er niet altijd bij zijn'', lichtte Mills toe. ,,Maar ik volg zoveel mogelijk wedstrijden op tv.'' Mills won een sweatshirt.

Samenstelling Bernard Hulsman en Paul Steenhuis