Jagoedin wint WK kunstrijden na perfecte kür

De Rus Alexei Jagoedin heeft gisteravond in Helsinki zijn wereldtitel kunstrijden behouden. Door een foutloze kür verdrong hij zijn landgenoot Jevgeni Ploesjenko van de koppositie. De Amerikaan Michael Weiss won de bronzen medaille. De 19-jarige Jagoedin beëindigde zijn kür na acht onberispelijke drievoudige sprongen met een geslaagde viervoudige toeloop. Na afloop kuste hij het ijs. Poesjenko landde bij zijn viervoudige sprong op twee voeten en werd daarvoor bestraft met een minder goede beoordeling.

Twee juryleden worden wellicht gestraft voor het smoezen tijdens de finale van het paarrijden. Een Canadese tv-zender kwam met beelden waarop duidelijk is te zien dat de Oekraïener Alfred Koritek en de Rus Sviatoslav Babenko met elkaar overleggen over de verrichtingen van het Chinese en Poolse paar dat respectievelijk zilver en brons won. (Reuters)