Serena Williams naar halve finale in Key Biscane

Tennisster Serena Williams heeft de halve finale van het toernooi in Key Biscayne bereikt. De als zestiende geplaatste Amerikaanse versloeg haar Zuid-Afrikaanse opponente Amanda Coetzer met 6-4 en 6-0. Williams moet het nu opnemen tegen Martina Hingis. De Zwiterse had geen moeite met de Oostenrijkse Barbara Schett: 6-1 en 6-1. Venus Williams kan zich bij haar zus Serena in de halve finale voegen als ze vandaag wint van de Tsjechische Jana Novotna.

Bij de mannen bereikte de Spanjaard Francisco Clavet de laatste vier. Hij won met 7-5 en 6-3 van de Duitser Nicolas Kiefer. In de halve finale speelt Clavet tegen Sebastien Grosjean. De Fransman, die ontbreekt in de Davis-Cupselectie voor het duel met Nederland in april, was te sterk voor de Slowaak Hrbaty. De andere halve finale gaat vanavond tussen Richard Krajicek en de Zweed Thomas Enqvist. De onderlinge balans tussen de twee is in evenwicht (2-2). (ANP/Reuters)