Peutermaand

Kinderen die al vroeg gewend zijn aan boeken, leren later sneller lezen. En samen boeken kijken is natuurlijk ook gezellig. Met (voor)lezen kunnen ouders dus niet vroeg genoeg beginnen. Door plaatjes kijken, aanwijzen, praten, vertellen en voorlezen leert een kind spelenderwijs hoe de wereld eruit ziet. Boeken zijn ook altijd een goed hulpmiddel om te leren praten en jaloezie, boosheid en angst te leren kennen. Daarom organiseren de Rotterdamse bibliotheken de hele maand een Peutermaand. Alle kinderen van 0 t/m 3 jaar die zich in april als lid van de bibliotheek inschrijven, krijgen een verrassing. (Het lidmaatschap is gratis tot 16 jaar, bij inschrijving is wel een geldig legitimatiebewijs nodig). In 22 filialen, 2 bussen en de gemeentebibliotheek zijn knutselhoekjes voor kinderen t/m 4 jaar, sprookjestheater Margo van Schie-Basta treedt op met `Vanuit de sprookjesstoel`. Verder staan ervertelkastjes, met kleurenkopiën van het boek `Kom nou Bommes' van Jane Simmons en natuurlijk wordt er ook voorgelezen.

*Peutermaand in alle Rotterdamse bibliotheken van 1 t/m 30 april, de voorstellingen van het sprookjestheater zijn van 12 april t/m 8 mei. Inl 010-2816135.