Nissan brengt nieuwe auto op markt in VS

Nissan zal zijn bekendste model, de Z sportwagen, op de Amerikaanse markt brengen om dalende verkoopcijfers op te krikken. De Japanse autofabrikant maakt dit aanstaande woensdag bekend tijdens de New York International Auto Show, zo meldt een bron binnen het bedrijf die anoniem wil blijven. In januari had Nissan een prototype van de nieuwe auto tentoongesteld op de North American International Auto Show in Detroit. Het bedrijf, de op één na grootste autobouwer in de Verenigde Staten, zag vorig jaar zijn omzet in dat land dalen met 14 procent.

Torenhoge schulden dwongen Nissan er onlangs toe een belang van 35 procent te verkopen aan de Renault. De bestuursvoorzitter van de Franse autofabrikant Louis Schweitzer arriveert vandaag in Japan en zal het akkoord zaterdag ondertekenen, zo meldt de Japanse krant Nihon Keizai. Woordvoerders van Nissan en Renault weigerden het bericht te bevestigen. (AP)