Morton sluit in Amersfoort en Bremen

Ten minste 60 werknemers van chemisch bedrijf Morton International dreigen door een reorganisatie hun baan te verliezen. Het bedrijf wil de vestigingen in Amersfoort en het Duitse Bremen sluiten. De productie gaat naar Delfzijl. Volgens de vakbond CNV Chemie streeft de directie naar betere efficiency en logistiek. CNV noemt de reorganisatie goed voor het bedrijf, maar slecht voor de werknemers.

De reorganisatie heeft volgens de bond te maken met de overname door chemieconcern Rohm and Haas van het Amerikaanse moederbedrijf. Morton fabriceert kleefstoffen en speciale chemicaliën met nu nog 227 werknemers. In Amersfoort werken er 86, in Bremen 72. Delfzijl telt er 69 en moet groeien naar 161 arbeidsplaatsen. CNV vindt de reorganisatie niet nodig. De bond wil daarom in elk geval geld zien voor een sociaal plan. (ANP)