Meer technologische hulpmiddelen

1 Infrarode bril

Wie kent hem niet, de infrarode bril van Buffalo Bill uit de film Silence of the Lambs. De bril is ideaal voor bewaking, patrouilles en survival-trips, want wie hem draagt beschikt over het zicht van een uil in het donker. Gebruik: zowel handsfree als manueel. Prijs: 3.990 gulden.

2 Ordnercamera

Ideaal voor werkgevers die hun personeel en bezit zo onopvallend mogelijk willen bewaken. Want wie zoekt er nu iets achter een saaie ordner? Het apparaat loopt op batterijen die maximaal vier dagen beeld genereren. Prijs: 2.990 gulden.

3 Richtmicrofoon

Lijkt op een paddestoel, maar is veel minder onschuldig. Dit apparaat kan geluiden en gesprekken tot op 300 meter afstand opvangen. Het transparante scherm vangt de geluiden op en weerkaatst ze naar de microfoon. Prijs: 2.390 gulden.

4 Wolf Ear

Miniatuur richtmicrofoon. Is in staat om geluiden op te vangen tot een hoek van 90 graden, over een afstand van 150 meter. De Wolf Ear kan op een verrekijker worden gemonteerd, of op een cassetterecorder worden aangesloten. Prijs: 690 gulden.

5 Scrambler

Iedere luistervink weet dat hij zelf ook het risico loopt te worden afgeluisterd, bijvoorbeeld per telefoon. De telefoonscrambler vervormt stemmen, waardoor ze onverstaanbaar worden. Vooral bedoeld voor geheime telefoongesprekken. Prijs: 2.990 gulden.

6 Executive recorder-kit

Kleinste recorder ter wereld. Hij wordt aan- en uitgeschakeld door middel van een balpen. Wil je een gesprek opnemen, dan haal je tijdens een onbewaakt ogenblik de pen uit je binnenzak, waarna de recorder automatisch gaat lopen. Bereik: 40 meter. Prijs: 1.180 gulden.