Escalatie conflict bonden en SCI

Het conflict tussen het Amerikaanse assemblagebedrijf SCI en de gezamenlijke vakbonden loopt zo hoog op dat de rechter wordt ingeschakeld. SCI weigert volgens de bonden al maanden de CAO-Metaal uit te betalen omdat het bedrijf die te duur vindt.

Volgens de bonden reageert de onderneming niet op verzoeken om informatie over het aantal werknemers en de hoogte van hun loonsom. Intussen worden een aantal claims van onder andere het GAK en de schulden van het bedrijf torenhoog. Het is in Nederland een uitzondering dat een bedrijf geen informatie wil geven over sociale verzekeringen. De zogenoemde commissie werkingssfeer heeft in december vorig jaar bepaald dat SCI volgens de CAO-Metaal moet uitbetalen. Ook in hoger beroep is deze CAO aan het bedrijf toegewezen. (ANP)