`Eritrea dumpt 2.500 Ethiopiërs'

De regering van Ethiopië heeft buurland Eritrea, waarmee het in een grensoorlog is gewikkeld, er gisteren van beschuldigd dat het 2.500 Ethiopiërs heeft gedeporteerd zonder eerst het Internationale Rode Kruis hiervan in kennis te stellen. De gedeporteerden zouden zonder meer zijn afgezet bij de grensplaats Humera, niet ver van het strijdtoneel, waar zij zijn verstoken van voedsel en onderdak. Omdat het Rode Kruis niet op de hoogte was, en dus ook de autoriteiten in Addis Abeba niets heeft gemeld, konden dezen geen tijdige maatregelen nemen om de gedeporteerden op te vangen, aldus een woordvoerder van de Ethiopische regering. Die laatste houdt het aantal door Eritrea gedeporteerde Ethiopiërs sinds het uitbreken van de grensoorlog, in mei vorig jaar, op 40.521. Eritrea beweert op zijn beurt dat Ethiopië 54.000 Eritreërs of Ethiopiërs van Eritrese afkomst het land heeft uitgezet. De beide landen beschuldigen elkaar van ,,schendingen van de mensenrechten'' bij de behandeling van elkaars staatsburgers. (AFP)