Diverse apparaten

Overzicht van de meest markante, legale afluister- en gluurapparaten, ter beschikking gesteld door de Counter Spy Shop in Rotterdam.

1 Deurcamera

Wie niet houdt van onverwacht bezoek koopt een deurspion. Maar wie zijn bezoek ook nog eens op video wil vastleggen, schaft een deurcamera aan. De twee apparaten zijn voor leken nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Prijs: 1.690 gulden.

2 Ear-spy

Wie een ear-spy, inductiespoel en minimicrofoon aanschaft, beschikt over een heel onopvallend communicatiesysteem. Uw bodyguard volgt op afstand iedere beweging die u maakt, en is er snel bij als er gevaar dreigt. Prijs: 2.999 gulden.

3 Draadloze videokit

Een miniatuur video-audiozender en kleurencamera ineen. Wordt veel gebruikt in de beveiligingsbranche. De zender wordt door middel van een plug op de videocamera aangesloten, de ontvanger op de monitor of videorecorder. Prijs: 7.500 gulden.

4 Telefoon opnameapparaat

Wie heeft er nooit een telefoongesprek opgenomen – als geheugensteuntje, of als bewijsmateriaal? Zuignappen zijn in iedere elektronicawinkel te koop, maar de kwaliteit laat meestal te wensen over. Met dit apparaat hoor je je gesprekken loepzuiver terug. Prijs: 290 gulden.

5 Dual-band communicator

Een soort walkietalkie ter grootte van een pakje sigaretten. Onopvallend maar doeltreffend. De dual-band communicator beschikt over een recordknop en kan dus tevens als afluisterapparaat worden gebruikt. Prijs: 890 gulden.