De Ark van Noach

Hij staat al te wachten bij de loopplank van het schip en de meeste dieren zijn al binnen. Noach heeft haast want hij hoort het geluid van opkomend onweer in de verte. En de dieren stampen, snuiven, hinneken, loeien, krijsen en kraaien. Het Nederlands Scheepvaartmuseum heeft een zaal omgebouwd tot De ark van Noach, het populaire bijbelverhaal. Een animatiefilm vertelt het verhaal van de zondvloed, waarbij het veertig dagen en nachten regende en de ark die eerst gewoon op de aarde stond begon te drijven. Alleen Noach, zijn vrouw, zijn zonen Sem, Cham en Jafeth met hun vrouwen en van alle dieren een mannetje en vrouwtje op de ark bleven leven. Er zijn afbeeldingen van de ark te zien op schilderijen, schoolplaten, speelgoed en (kinder)bijbels. De winnende inzendingen van de kleur-, teken- en modelbouwwedstrijd Een nieuwe Ark voor Noach worden ook tentoongesteld. Vorig jaar oktober schreef het museum een wedstrijd uit. Een jury met dominee Nico ter Linden en illustrator Annemarie van Haeringen hebben de afgelopen weken een selectie gemaakt. De winnaars worden vrijdag 26 maart bekendgemaakt en zaterdag 27 maart is De Ark van Noach open voor publiek. Ook is er nog een dierenkijktocht door het museum, waarbij je vragen moet beantwoorden. Als de vragenlijst goed is ingevuld, ligt er een verrassing bij de balie.

*De Ark van Noach van 27 maart t/m 31 oktober in het Nederlands Scheepvaart Museum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam. Open dinsdag t/m zondag van 10-17u, tijdens de schoolvakanties ook maandag (bijvoorbeeld tweede paasdag) geopend. Toegang kinderen t/m 5 jaar gratis, van 6 t/m 17 jaar f8, volwassenen ƒ14,50. Inl 020-5232222.