Containerpendel in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven is vanaf morgen een klein binnenvaartschip beschikbaar dat volgens dienstregeling containers van en naar verschillende overslagterreinen brengt. Met de zogenoemde Waterbakfiets hopen de initiatiefnemers enkele duizenden truckritjes in het havengebied te voorkomen. Aan boord van het schip Maxandu kunnen 81 TEU (twintigvoetscontainers) geplaatst worden. De Waterbakfiets vaart tussen de Maasvlakte en zes overslagterreinen en bedrijven voor containers in het Eem- en Waalhavengebied.

De Waterbakfiets is een proefproject van de stichting Rotterdams Interne Logistiek (RIL) in samenwerking met Wijgaart Container Transport, de exploitant van de Maxandu. Het project wordt gesteund door Verkeer en Waterstaat, ROM-Rijnmond, de Novem en het gemeentelijk havenbedrijf van Rotterdam. De proef loop vooralsnog een jaar. (ANP)