Twee doden in Den Haag na twee steekpartijen

Bij twee steekpartijen gisteravond in de Haagse wijk Vrede-Rust zijn een een vrouw en een man om het leven gekomen. Volgens de politie zouden de motieven van de dader waarschijnlijk in de relatiesfeer liggen.

Een 33-jarige man meldde zich gisteravond omstreeks half tien aan de deur van zijn ex-vrouw aan de Legellostraat in de Haagse wijk Vrede-Rust.

In de deuropening ontstond een handgemeen tussen de vrouw en de man, waarbij de vrouw van in de dertig werd neergestoken.

De dader verliet vervolgens de straat, maar kreeg even verderop op de nabij gelegen Steenwijklaan ruzie met een man.

Vermoedelijk zou dit de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw zijn geweest. Tijdens een gevecht op straat werd deze man neergestoken.

De eigenaar van een snackbar in de Legellostraat, die de steekpartij vlakbij zijn zaak zag gebeuren, alarmeerde de politie. Beide slachtoffers zijn nog op straat gereanimeerd door toegesneld ambulancepersoneel. De vrouw en de man werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later zijn overleden.

De dader van de steekpartij meldde zich afgelopen nacht zelf bij de politie. Hij werd aangehouden en ingesloten.

De politie moet nog onderzoeken wat de precieze aanleiding is geweest. Voorlopig gaat de politie ervan uit dat problemen in de relatiesfeer de aanleiding zijn geweest voor de steekpartijen.

Anderhalve week geleden werd in de Anslostraat in de Haagse Moerwijk een vrouw in haar woning neergeschoten. De vrouw werd met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, maar zij overleefde de schietpartij.

Later op de middag konden twee mannen na een wilde achtervolging, waarbij werd geschoten tussen de daders en de politie, worden aangehouden in het zuidwesten van Den Haag.