Smit Transformatoren reserveert winst

Hoewel de nettowinst van Smit Transformatoren vorig jaar is gestegen, krijgen de aandeelhouders opnieuw geen dividend. Smit heeft nog steeds geld nodig om bij te komen van het zware verlies van 47 miljoen gulden dat het in 1995 heeft geleden. Sinds het rampjaar krabbelt de bouwer van transformatoren langzaam overeind. De winst is gestegen van 4,5 miljoen in 1997 tot 7,9 miljoen gulden vorig jaar. De omzet ging met 11 procent omhoog naar 156 miljoen. Ook dit jaar hoeven beleggers niet op dividend te rekenen, waarschuwt directeur M. van der Veen. ,,Met de hoge risico's in de kapitaalgoederenindustrie moet je proberen vet op de botten te kweken'', vindt Van der Veen. De huidige solvabiliteit van 33 procent is te mager; Van der Veen streeft naar 45 à 50 procent. (ANP)