Philips en VLSI willen onderhandelen

Een vriendelijke overname van de Amerikaanse chipfabriek VLSI door Philips is waarschijnlijker geworden, nu advocaten en bankiers van beide bedrijven een afspraak voor onderhandelingen proberen te maken. ,,Wij hebben laten weten dat we nog deze week een groep onderhandelaars kunnen sturen'', aldus een Philips-woordvoerder. Philips wil VLSI overnemen voor 1,8 miljard gulden, of 17 dollar per aandeel. De directie van de chipmaker voelde zich overdonderd en wilde niet zonder meer akkoord gaan met de overname. Philips maakte duidelijk desnoods een vijandig bod te zullen doen. Deze week heeft VLSI laten weten alsnog bereid te zijn met Philips te onderhandelen. Maar de 17 dollar per aandeel – 60 procent meer dan tot nog toe voor de stukken werd betaald – vindt de VLSI-directie te weinig. (ANP)