Overleg bij Van Gend & Loos gestrand

De vakbonden zijn gisteren kwaad weggelopen bij de onderhandelingen over een CAO voor de 4.000 pakjesbezorgers van Van Gend & Loos. De komende drie weken raadplegen zij de leden over eventuele acties.

Volgens FNV Bondgenoten was vorig jaar afgesproken dat per 10 oktober 1998 de werkweek zou teruggaan naar 36 uur. Daarvoor was 2 procent van de loonsom gereserveerd. De kortere werkweek ging echter niet door en nu willen de bonden die 2 procent bovenop de loonsom. Volgens het bedrijf is dat geld er niet. Verder willen de bonden 3,5 procent plus een verlaging van de pensioenpremie met 3 procent. De werkgever biedt 2,75 en een premieverlaging van 1,5 procent. De 1-jarige CAO, die in zou moeten gaan op 31 maart, gaat mee naar de nieuwe eigenaar Deutsche Post. (ANP)