Nieuwe gratis krant

Uitgever Telegraaf Holding zal met ingang van 1 september een gratis ochtendblad verspreiden op de Nederlandse stations. De nieuwe krant is een reactie op de plannen van NS en het Zweedse mediabedrijf Modern Times Group (MTG) om in het najaar een Nederlandse versie van de Zweedse krant Metro op de markt te brengen. Dit hebben bronnen binnen het Telegraaf-concern gisteren bevestigd.

De Telegraaf-uitgave zal een zogeheten tabloidformaat krijgen. De uitgever heeft 30 tot 40 miljoen gulden voor de operatie uitgetrokken. Een twintigkoppige redactie zal het dagblad maken. Deze redactie staat los van dagblad De Telegraaf dat geen redactionele medewerking verleent.

De Telegraaf geeft officieel geen commentaar op het initiatief. ,,Het is een problematiek die wij niet onderschatten, maar in deze fase kunnen wij nog niets zeggen'', zegt T. Boerma, directeur van dagblad De Telegraaf over de gratis krant van de NS. ,,Als de tijd rijp is zullen wij daarover mededelingen doen.'' Ook W. Hoogland, beoogd hoofdredacteur en momenteel werkzaam bij de redactie van De Telegraaf, wil niets zeggen.