Centrale Bank Denemarken pessimistisch

De Centrale Bank van Denemarken heeft in een vertrouwelijk rapport een pessimistisch beeld geschilderd van de economische ontwikkeling dit jaar en volgend jaar. Volgens de krant Berlingske Tidende, die het rapport te pakken kreeg, daalt het tempo van de economische groei volgens de bank dit jaar naar 1,3 procent, tegen 2,4 procent vorig jaar en is de verwachting voor 2000 een licht herstel tot 1,5 procent.

Deze ramingen zijn lager dan die van de regering. De Centrale Bank verwacht dat de Deense betalingsbalans in 1999 en 2000 een tekort van respectievelijk 11,9 en 11,4 miljard kroon (1,6 en 1,53 miljard euro) zal laten zien. Volgens de economen van de bank zijn de maatregelen die de regering in juni vorig jaar nam om oververhitting van de economie te voorkomen, onvoldoende gebleken. (AFP)