Bonden beginnen acties in bouw

De drie vakbonden in de bouw hebben vanmorgen op een door 300 mensen bezochte bijeenkomst in de Houtrusthallen in Den Haag de aftrap gegeven van een serie acties voor de komende weken. Daarmee willen zij de druk op de werkgevers opvoeren om alsnog een CAO af te sluiten.

De eerste werkonderonderbrekingen op bouwplaatsen beginnen morgen in Rotterdam en Eindhoven. De afgelopen dagen hebben de Bouw- en Houtbond FNV, de Hout- en Bouwbond CNV en Het Zwarte Corps onder de bouwvakkers pamfletten uitgedeeld om ze te informeren over de stand van zaken. Verder zijn zeven actiecentra ingericht. Eerder deze maand braken de werkgevers in de AVBB het overleg af omdat in hun ogen de vakbonden te veel voorstellen hadden ingediend die weinig relevant waren. De bonden op hun beurt verwijten de bedrijven hen niet serieus te behandelen. Bovendien vinden ze het loonbod veel te laag. (ANP)