Sponsor vraagt om vertrek Coles

Een van de hoofdsponsors van de Olympische Spelen van 2000 in Sydney, de verzekeringsmaatschappij John Hancock, heeft vandaag aangedrongen op het vertrek van de Australiër Phil Coles als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Coles ontsnapte vorige week tijdens een vergadering van het IOC in Lausanne aan een royement. Hij kreeg een ernstige waarschuwing omdat hij van de organisatoren van de Winterspelen van Salt Lake City (2002) een gratis vakantie had aangenomen. Zijn ex-vrouw heeft toegegeven juwelen te hebben aangenomen van een Griekse zakenman, die betrokken was bij de kandidatuur van Athene voor de Zomerspelen van 1996.

In een verklaring liet de sponsor weten dat het tijd is voor Coles op te stappen als lid van het IOC. ,,Het organisatiecomité moet nog heel wat geld zien binnen te halen. Als Coles vertrekt, klaart de hemel weer op.'' (Reuters)